Porzeczkowe smoothie bowl z musli i malinami, to pyszny deser lub śniadanie - jak wolisz 🥰Lubię go w wersji schłodzonej, lekko mrożonej, więc jem go od razu po zblendowaniu ❤️A Ty, zjadłabyś takie śniadanie? Łap przepis 😍
Rodzaj dania deser
Kuchnia kuchnia polska
Diet Diabetic, Low Calorie
Tagi deser, fit przekąski, koktajl
Czas przygotowania 5minutes
Czas gotowania 1minute
Łączny czas 6minutes
Ilość osób 1osoba
Kaloryczność 384kcal
Wyposażenie
blender
miseczka
Składniki
300gJogurt naturalny(skyr w wersji wysokobiałkowej)
130gPorzeczki(mrożone)
50gMaliny(świeże, garść)
15gSłodzik(np. ksylitol, 3 łyżeczki)
30gMusli(np. One Day More, bez cukru)
Przygotowanie
Zblenduj jogurt i zamrożone owoce, dodaj ksylitol. Przełóż do miseczki i dodaj owoce świeże oraz musli.
Mrozone porzeczki są w Carrefour. Mogą to być te inne owoce jagodowe.🍓
Notatki
❤️Deser ten ma niski IG i genialnie sprawdzi się u osób z insulinoopornością lub cukrzycą typu 2. Ważne tylko, aby musli było bez cukru.| energia - 384.1 kcal | białko - 19.4 g | tłuszcz - 9.8 g | węglow. og. - 77.9 g | błonnik - 16.7 g⚠️UWAGA! Wersja wysokobiałkowa💪: zamień jogurt na skyr. Wtedy masz 426 kcal i aż 42,5 g białka!!