Go Back

Porzeczkowe smoothie bowl z malinami i musli

Porzeczkowe smoothie bowl z musli i malinami, to pyszny deser lub śniadanie - jak wolisz 🥰
Lubię go w wersji schłodzonej, lekko mrożonej, więc jem go od razu po zblendowaniu ❤️
A Ty, zjadłabyś takie śniadanie? Łap przepis 😍
Rodzaj dania deser
Kuchnia kuchnia polska
Diet Diabetic, Low Calorie
Tagi deser, fit przekąski, koktajl
Czas przygotowania 5 minutes
Czas gotowania 1 minute
Łączny czas 6 minutes
Ilość osób 1 osoba
Kaloryczność 384kcal

Wyposażenie

  • blender
  • miseczka

Składniki

  • 300 g Jogurt naturalny (skyr w wersji wysokobiałkowej)
  • 130 g Porzeczki (mrożone)
  • 50 g Maliny (świeże, garść)
  • 15 g Słodzik (np. ksylitol, 3 łyżeczki)
  • 30 g Musli (np. One Day More, bez cukru)

Przygotowanie

  • Zblenduj jogurt i zamrożone owoce, dodaj ksylitol. Przełóż do miseczki i dodaj owoce świeże oraz musli.
  • Mrozone porzeczki są w Carrefour. Mogą to być te inne owoce jagodowe.🍓

Notatki

❤️Deser ten ma niski IG i genialnie sprawdzi się u osób z insulinoopornością lub cukrzycą typu 2. Ważne tylko, aby musli było bez cukru.
| energia - 384.1 kcal | białko - 19.4 g | tłuszcz - 9.8 g | węglow. og. - 77.9 g | błonnik - 16.7 g
⚠️UWAGA! Wersja wysokobiałkowa💪: zamień jogurt na skyr. Wtedy masz 426 kcal i aż 42,5 g białka!!